Amatörteaterns Riksförbund

Västernorrland

                           - för amatörteatern i länet!

HEM  ¦  OM OSS  ¦  ARKIV  ¦  KALENDER  ¦  KONTAKT  ¦  VREDENS DAGAR


Teaternätet i Västernorrland


Vi är länets representanter för Amatörteaterns Riksförbund.

Vårt mål är att främja kontakter mellan scenkonstintresserade, erbjuda mötesplatser, kurser samt skapa kontaktytor mellan utövare, publik och beslutsfattare.

 

Vi respresenterar och jobbar för alla föreningar i länet som utövar amatörteater och annan scenkonst.


Vi är nätverksbyggare!

Vill du vara med?


Kontakt: info@atrvasternorrland.se
Är du sugen på att lära dig allt som händer bakom scenen? ATR erbjuder dig en späckad helg med tre olika workshopar där du får med dig kunskaper om att forma rummet, att vara producent och smink!


  • Vart: Teater Västernorrland, Sundsvall.
  • När: 28-29 september 2019
  • Pris: 1000 kr för medlemmar i ATR, Ung Teaterscen och LIS. Fika + lunch ingår. 2000 kr för ickemedlemmar. Fika + lunch ingår.


Det var en gång en brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom Länk. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.


Länk ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm. Ett antal läns-, regions- och stadsteatrar ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.


LÄNK-festival Västernorrland arrangeras i Sundsvall 13-15 mars 2020. Sista anmälnigsdag är 9 september.